Jubileum Jurjen Zeilstra

Na de kerkdienst in de Regenboogkerk op zondag 28 oktober werd de gemeente verzocht nog even te gaan zitten. Gea Rozenberg, voorzitter van de kerkenraad, vroeg aandacht voor een feestelijke gebeurtenis: op 31 oktober was Jurjen Zeilstra 25 jaar predikant in Hilversum. Zij haalde herinneringen op uit deze soms enerverende periode: predikant van Zuiderkerk, Torenlaankerk, en daarna de nieuwe Regenboogkerk. Een actieve, veelkleurige predikant, die nooit met tegenzin gepreekt heeft, met liefde voor de liturgie, wiens emotionele betrokkenheid heeft gezorgd voor wederzijds contact tussen dominee en gemeente.

Jurjen ontving een boek en een bos bloemen, maar bovenal een lang en warm applaus waaruit bleek hoezeer hij door de gemeenteleden gewaardeerd wordt.

 

De toespraak van Gea ging vergezeld met een presentatie, die u hier kunt bekijken:

GDE Fout: Fout met ophalen van bestand - schakel indien nodig foutcontrole uit (404:Not Found)
Geplaatst in Fotoreportage