Mozaïek van kerkplekken

De Nederlandse samenleving is de afgelopen decennia steeds meer divers geworden. Om het evangelie met onze samenleving te delen, is ook een diversiteit aan kerkvormen nodig. Daarom heeft de Protestantse Kerk mogelijk gemaakt dat ruim 250 nieuwe initiatieven zijn gestart: pioniersplekken, kliederkerken, leefgemeenschappen, monastieke initiatieven en meer.
Zo ontstaat een mozaïek van kerkplekken.

Fundamentele vragen en behoefte aan zelfstandigheid
Nu deze initiatieven volwassen worden, komen er fundamentele vragen over kerk-zijn op tafel: rond lidmaatschap, de rol van predikanten, sacramenten en de organisatie van de kerk. Ook groeit bij een deel van de initiatieven behoefte aan zelfstandigheid; deze initiatieven lopen echter tegen organisatorische grenzen aan.

Informatiebijeenkomsten
In januari en februari 2019 zijn er vier openbare bijeenkomsten voor iedereen die geïnformeerd wil worden of feedback wil geven, in Drachten, Amsterdam Zuidoost, Dordrecht en Apeldoorn. Alle avonden starten om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Meer informatie vindt u hier.

Geplaatst in Actueel