Leerhuis in de veertigdagentijd

Dinsdagavond 19 maart start het leerhuis ‘De St John Passion’ van de Schotse componist James MacMillan. We lezen Johannes 18: 1-27 en de erbij behorende Latijnse teksten (deze worden uitgereikt) en luisteren naar de toonzetting van James MacMillan.
Plaats en tijd: Regenboogkerk, van 20.00-22.00 uur.

De St. John Passion van de Schotse componist James MacMillan (geboren 1959) verschilt in vele opzichten van de Johannes Passion van J.S. Bach. Waar Bach koralen uit de Lutherse eredienst invoegde in het lijdensverhaal, laat MacMillan Latijnse teksten uit de Rooms-Katholieke liturgie klinken. Bij MacMillan is er maar één solist, Christus; de andere rollen worden door een groot koor vertolkt en die van de evangelist door een klein vertellerskoor.

In dit leerhuis lezen we de teksten in de verschillende talen zorgvuldig en luisteren vervolgens naar de muziek; naar sommige fragmenten meerdere malen. Op deze wijze bereiden we ons voor op Goede Vrijdag en Pasen.

Bovenwijks
Het leerhuis, geleid door Wim Kloppenburg en ds. Heleen Weimar, wordt gehouden in de Regenboogkerk, maar is bedoeld voor alle gemeenteleden van de Protestante Gemeente.

Volgende bijeenkomsten
De dinsdagavonden 2, 9 en 16 april, van 20.00 tot 22.00 uur.

Geplaatst in Actueel