Films in de veertigdagentijd

Voor de achtste keer brengt Filmtheater Hilversum in samenwerking met de Regenboogkerk en de Oud-katholieke parochie Sint Vitus tijdens de Veertigdagentijd een cyclus met films over lijden en opoffering. Iedere film wordt ingeleid en kort nabesproken.

Op dinsdag 26 maart draait de film ‘La prière’.
Deze film gaat over de 22-jarige Thomas. Hij is een junkie. In een poging af te kicken sluit hij zich aan bij een groep ex-verslaafden die zich op een afgelegen plek in de bergen met gebeden probeert te genezen.
De film wordt ingeleid door Pastoor Wietse van der Velde (Oud-katholieke St. Vituskerk).
Tijden: 13.30 en 20.15 uur.

Komende films

Son of Saul
Oktober 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Ausländer is een Hongaars-Joodse gevangene in het concentratiekamp, en lid van het Sonderkommando. Deze groep leeft gescheiden van de andere gevangen en wordt gedwongen de nazi’s te helpen bij hun machinale uitroeiing. Saul werkt in het crematorium, waar hij in het lijk van een jongetje zijn zoon denkt te herkennen.
De film wordt ingeleid door Ds. Jurjen Zeilstra.
Dinsdag 2 april, 13.30 en 20.15 uur.

Mary Magdalen
‘Mary Magdalene’ is het originele verhaal over een van de meest omstreden en fascinerende figuren uit de Bijbel. Met Rooney Mara (‘The Girl with the Dragon Tattoo’, ‘Carol’) en Joaquin Phoenix (‘Her’, ‘You Were Never Really Here).
De film wordt ingeleid door Pastoor Wietse van der Velde (Oud-katholieke St. Vituskerk).
Dinsdag 9 april, 13.30 en 20.30 uur.

Il vangelo secondo Matteo
Deze filmklassieker van de hand van de Italiaanse marxist Pier Paolo Pasolini geldt nog altijd als de mooiste bijbelverfilming uit de geschiedenis. Opgenomen in het arme zuiden van Italië, met alleen maar amateurs als spelers. Puur, zonder opsmuk en ontroerend mooi.
De film wordt ingeleid door Jurjen Zeilstra (Regenboogkerk).filmtheather Hilversum
Dinsdag 16 april, 13.30 en 20.15 uur.

Kortingsbonnen voor €1,= korting vindt u in Kerkbrink.

Lees hier meer informatie over de films.

Geplaatst in voorpagina