Concert in de Regenboogkerk

Onder de vlag van ‘Concerten in de Regenboogkerk’ was zondagmiddag 17 maart 2019 voor de tweede keer het symfonieorkest Toonkunst uit Bussum te gast. Deze keer bracht het ‘De wonderlijke avonturen van Peer Gynt’, een lichtvoetige bewerking van het verhaal van Henrik Ibsen, omlijst door fragmenten uit de muziek van Edward Grieg.
Het verhaal werd verteld door jarige Louise Römer, en het geheel stond onder leiding van Yiorgo Moutsiaras.

Er waren weer veel kinderen aanwezig, alleen of met hun ouders, grootouders of andere familieleden. Er werd aandachtig geluisterd en gekeken: een bijzondere ervaring om van zo dichtbij het bespelen van diverse instrumenten te zien en te horen, en mee te maken wat een dirigent allemaal doet.

Na afloop van het concert dirigeerde Yiorgo Moutsiaras even het publiek, terwijl orkestleden een plekje in de kerk innamen om hun instrumenten te kunnen demonstreren. Groot was daarna het enthousiasme om deze instrumenten van nog dichterbij te bekijken en zelfs te mogen bespelen.

Geplaatst in Fotoreportage