Twee hulpvragen

Via Diaconaal Platform ‘Aandacht Helpt’ zijn twee hulpvragen binnengekomen.

  • Gastgezin gezocht voor Amer
    Takecarebnb (takecarebnb.com) brengt statushouders in contact met gastgezinnen die hun huis drie maanden openstellen voor een vluchteling, zodat deze makkelijker integreren qua taal en cultuur. Belangrijk is ook dat de vluchteling ergens echt welkom is en gezien wordt als mens en daardoor ook weer ‘op adem komt’.
    Vanuit de stichting zijn wij op zoek naar een gastgezin voor Amer uit Jemen, die nu zit te wachten in het AZC St. Anna parochie op een huis in regio Hilversum. Hij is statushouder, heeft een vergunning voor 5 jaar. Amer is een 37- jarige goed engels sprekende, prettig contact makende man (moslim) uit Jemen. Hij is vader van vier kinderen, twee jongens en twee meisjes, de oudste is 12 jaar. Hij maakt zich zorgen over zijn vrouw en kinderen die nog in Yemen wonen. Amer houdt van lezen en schrijven. Hij laat ons een boekje zien, waar hij zijn aantekeningen bijhoudt voor het leren van Nederlands. In Yemen heeft hij een master studie Business Administration gedaan, hij hoopt hier een soortgelijke studie voort te zetten. In Yemen was hij apotheker. Hij heeft een respectvolle houding en komt in de communicatie prettig over.
  • Integratiecoach en gezinscoaches gezocht
    VluchtelingenWerk, waarmee wij samenwerken, is op zoek naar coaches die statushouders helpen te integreren in onze maatschappij. (Meer informatie vindt u hier)
Geplaatst in Actueel