Uit de kerkenraad

In de vergadering van 28 maart zijn de resultaten van de enquête communicatie gepresenteerd. In totaal hebben 244 mensen de enquête ingevuld. Dit waren veelal betrokken en actieve kerkleden waarvan twee-derde in de leeftijd van 65+. Uit de enquête blijkt o.a. dat alle invullers het blad Kerkbrink en de nieuwsbrief van hun wijkgemeente intensief lezen. De website van de wijk is iets minder bekend. De website van Protestants Hilversum is voor alle invullers in het geheel niet bekend. Deze en andere resultaten van de enquête kunt u hier bekijken.

De Regenboogkerk heeft zich aangemeld bij ‘wijdekerk’, de website die mensen met een andere seksuele Logo Wijdekerkgeaardheid dan die van hetero, afgekort LHBT-ers, ondersteunt bij het vinden van een kerk. Niet iedereen uit deze groep heeft de moed om te vragen hoe het beleid van de kerk is als hij/zij er binnenstapt. Op de kaart van ‘wijdekerk’ verschaffen kerken inzicht in de mate waarin zij geaccepteerd worden. Met onze aanmelding weten de mensen uit de LHBT-groep, dat ze in onze wijkgemeente welkom zijn, ambtsdrager kunnen worden en dat hun verbintenis kan worden gezegend. Lees hier meer informatie over ‘wijdeKerk’.

Zaterdag 30 maart was de kerkenraad de hele dag bijeen, waarbij in de ochtend de focus lag op ‘elkaar leren kennen’ en in de middag op ‘waar staan we als kerkenraad, wat doen we goed, wat kan beter’. Voor het op te stellen beleidsplan 2019-2023 zijn een aantal uitgangspunten geformuleerd, zoals: inspiratie/bron, communicatie, gastvrijheid, samenwerken, gemeenschap zijn. Voorbeelden hierbij waren o.a. het houden van gezamenlijke maaltijden, een aantal activiteiten op de buurt gaan richten, meer samenwerken met maatschappelijke organisaties. De kerkenraad wil het beleidsplan in een bredere kring van gemeenteleden uitwerken; de komende weken gaan we naar een vorm hiervoor zoeken. We houden u op de hoogte!

Geplaatst in Actueel