Vastenweekend 2019: Solidariteit

Met een groep van ongeveer 20 jongeren en volwassenen uit de Regenboogkerk, Morgenster en Bethlehemkerk hebben we gevast van vrijdag 12 april 18.00 uur tot zaterdag 13 april 18.00 uur om geld op te halen voor een project van Kerk in Actie: hulp aan kerken in Syrië voor de wederopbouw.

Er was een mooi programma, dat begon met een moment in de Witte Kamer, een bezinningsmoment waarbij we samen naar een Bijbelverhaal luisterden, baden, nadachten en spraken met elkaar. Deze bezinningsmomenten herhaalden zich met het ritme van de maaltijden.

De activiteiten in het programma gingen allemaal over solidariteit: de bezinningsmomenten in de Witte Kamer; de film die we keken op vrijdagavond, Das Schweigende Klassenzimmer,  over jongeren in de DDR in de jaren ’50 die uit solidariteit met de Hongaren 2 minuten stil waren en de consequenties daarvan; het bezoek van Peter Bras van de diaconie; het bezoek van Wilma Wolswinkel van Kerk in Actie om te vertellen over Syrië; het wandelen met de bewoners van Sherpa.

Op zaterdagmiddag stond er nog een beeldhouwworkshop gepland waar de mooiste kunstwerken ontstonden. De tijd ging heel snel, maar de laatste twee uur waren het lastigst. Gelukkig waren er nog wat leuke spellen om de tijd te verdrijven. Om 17.30 uur was het tijd voor het laatste moment in de Witte Kamer en om 18.00 uur gebruikten we samen een maaltijd als afsluiting van deze bijzondere 24 uur vasten en samenzijn.

Volgens de laatste informatie hebben we met de sponsoractie €1705,80 bij elkaar gebracht voor Kerk in Actie! We willen iedereen bedanken voor de steun.

Renate Japenga

DSC02526 (2) (Klein) DSC02532 (Klein)

 

 

 

DSC02537 (2) (Klein)         DSC02542 (Klein)

Geplaatst in Fotoreportage, jeugd