Nieuwe bundel Taizé-liederen

Na een pauze van meer dan 10 jaar is eind juni een nieuwe bundel met liederen uit Taizé uitgekomen. ‘Adem in ons’ is een herziening en aanvulling van het Nederlandse liederen- en gebedenboek uit 2008. Meerdere liederen die tot dusver onvertaald waren, zijn nu voorzien van een Nederlandse tekst. Ook bevat ‘Adem in ons’ twintig nieuwe liederen die in de afgelopen jaren in Taizé ontstaan zijn en enkele nieuwe Nederlandse solo’s, en worden enkele instructies gegeven hoe je op aangehouden akkoorden een gebed of een dankzegging kunt zingen.

De gebeden zijn in deze nieuwe bundeling achterwege gelaten, omdat men die – aangepast aan de actualiteit – makkelijk kan vinden op, en overnemen van, de website van Taizé (www.taizé.fr); te vinden onder ‘De bron van het geloof > Gebedsviering’.

In de inleiding van dit liederenboek wordt beschreven hoe men een gebedsviering in Taizéstijl kan voorbereiden.

Meer informatie hier, bestellen kan via Bol.com.

Geplaatst in Actueel