Viering 600 jaar christendom in Hilversum

Op zondag 17 januari, in de week van gebed voor de eenheid van de christenen, werden in Hilversum verschillende gezamenlijke vieringen gehouden. In de Regenboogkerk waren de Rooms-katholieken van de Onze Lieve Vrouweparochie- Verrijzenis met lector Ria Varkevisser en de Oudkatholieken van de St. Vitus aan het Melkpad met pastoor Wietse van der Velden te gast.
Muzikale medewerking werd verleend door een oecumenische gelegenheidscantorij en instrumentalisten onder leiding van Arno Rog.

Na afloop van de dienst toog men in processie naar de Grote Kerk op de Kerkbrink, die gebouwd is op de plek van de eerste kerk in Hilversum. Na ontvangst met muziek en koffie vond daar een viering plaats in het kader van 600 jaar christendom in Hilversum, met de voorgangers ds. Wim Moehn, ds. Heleen Weimar, ds. Klaas de Vries en pastoor Jules Dresmé. Het PraiSe-koor van de Verbinding, o.l.v. Alexander Eerenberg en bovengenoemde cantorij gaven hun muzikale medewerking en burgemeester Pieter Broertjes en voorzitter Jan Willem Meinsma van de Raad van Kerken Hilversum spraken de aanwezigen toe.
De woorden uit Psalm 90 stonden centraal in deze bijzondere viering: “HEER, U bent ons een toevlucht geweest van geslacht op geslacht.”

 

Geplaatst in Fotoreportage