Uit de kerkenraad

De vergadering van 24 januari begon met een bezoek van Theo van Halsema. Zijn vader, Hans van Halsema, had een bijzondere pentekening in bezit, gemaakt door Bob Pestman. De tekening toont de drie kerken waar menigeen van ons zich mee verbonden weet, de Zuiderkerk, Torenlaankerk en Regenboogkerk. Bij het opruimen van het ouderlijk huis hebben Theo en zijn zussen besloten het schilderij te schenken aan de Regenboogkerk, zeker wetend dat hun vader hier enorm blij mee zou zijn. De tekening hing altijd goed zichtbaar in de werkkamer van Hans en betekende veel voor hem.
Jurjen memoreerde aan de tijd dat Hans voorzitter was van de kerkenraad ten tijde van de sluiting van de Zuiderkerk en benadrukte hoe Hans zich met hart en ziel heeft ingezet voor het hele proces. Dat leidde uiteindelijk naar de bouw van onze  Regenboogkerk. Met dank aan Theo en zijn familie werd de tekening door de voorzitter in ontvangst genomen met de belofte dat er een mooi plekje voor in de kerk gezocht zal worden.

20190124_203604 (2) (Klein) 20190124_203615 (2) (Klein)

 

 

 

20190124_203625 (2) (Klein)20190124_203628 (2) (Klein)

 

 

 

 

 

 

In de vergadering is verder gesproken over een voorgenomen diaconale reis voor de jongeren van de Morgenster, Bethlehemkerk en Regenboogkerk. De jongeren kiezen zelf de bestemming van de reis, waarschijnlijk naar een land in Afrika. Er wordt momenteel onderzocht of een dergelijke jongerenreis in 2020 haalbaar is.

Terugkerend agendapunt zijn de bovenwijkse taken van Heleen en Jurjen, waarover u ook in de nieuwsbrieven van 8 november en 6 december bent geïnformeerd. In de laatste vergadering van de Algemene Kerkenraad is voorgesteld om een deel van de bovenwijkse taken te verbinden aan het beleidsplan van de PgH. Eén van de nieuwe bovenwijkse taken van Jurjen is de kerk te vertegenwoordigen in het Bondgenoten-overleg Hilversum. Dit is een overlegvorm waaraan ook diverse gemeentelijke instellingen en hulpdiensten deelnemen.

In de vergadering is ook met een goed gevoel teruggekeken op de twee kinderkerstvieringen van 24 december in de Oud-Katholieke kerk en op de samenwerking in de voorbereiding op de Top 2000 viering van 30 december. Kritisch was men op de voorbereidingen van de oecumenische viering van 20 januari. Deze hadden iets eerder moeten beginnen.

Geplaatst in Actueel