Uit de kerkenraad

In de kerkenraadsvergadering van 22 maart was de aandacht gericht op jongeren.

Werkgroep
Er is een werkgroep gestart die plannen maakt om op een ludieke manier nieuw ingekomen jonge gemeenteleden te verwelkomen en met elkaar te laten kennismaken. Gedacht wordt aan ‘walking drinks’ langs de verschillende kerken van de PgH, op een gezellige locatie speeddaten en na afloop met elkaar wat drinken, en een digitale map met kerken, die je aan kunt klikken voor meer informatie. Nog vóór de zomer wil de werkgroep een eerste bijeenkomst organiseren. U wordt op de hoogte gehouden.

Jongerenwerker
Met ingang van 16 april is Renate Japenga als jongerenwerker voor de PgH aangesteld.
De kerkenraadsleden spraken hun wensen uit voor de invulling van Renate’s functie. Algemene voorkeur heeft een gecombineerd aandachtsveld van Renate voor zowel bovenwijkse als wijkgebonden activiteiten. De catechisanten van de Regenboogkerk hebben ook duidelijk deze voorkeur, zij zien zich naast enkele bovenwijkse bijeenkomsten toch ook graag in hun vertrouwde groepje blijven samenkomen. De verwachting wordt uitgesproken dat Renate in goed, inhoudelijk contact zal komen met de tieners vanuit alle wijkgemeenten en dat hierdoor meer onderlinge gemeenschap tot stand zal komen.

Geplaatst in voorpagina