Gezamenlijk Kinderkamp ‘Feest!’

Op 7 en 8 oktober 2017 was het kinderkamp van drie wijkgemeenten: de Regenboogkerk, de Bethlehemkerk en de Morgenster. Helaas kwam door de voorspelde regen de fietsreis te vervallen.
Bij aankomst in het vakantiehuis kregen alle kinderen een naamkaartje met een groepsindeling. Nu werd eindelijk bekend wie in welke blokhut zijn of haar slaapplek kon inrichten. Alle slaapzakken, knuffels en pyjamaatjes werden vast klaar gelegd voor de avond.

IMG_3420 (Small)     IMG_3426 (Small)

 

 

 

Aansluitend was er een lunch met corveedienst voor de “feesthoedjes” en de “fluitjes”

IMG_3434 (Small)IMG_3440 (Small)

 

 

 

 

Het creatieve deel verliep prima. Ook de 4- en 5-jarige kinderen mochten ‘s middags komen om ‘feestelijk’ te knutselen. Veel zorg werd besteed aan de maskers. Er zijn heel veel slingers gemaakt om het huis feestelijk aan te kleden.

IMG_3490 (Small)IMG_3494 (Small)

 

 

 

 

IMG_3500 (Small)IMG_3502 (Small)

 

 

 

 

IMG_3504 (Small)     IMG_3525 (Small)

 

 

 

Het sportieve programma was eigenlijk voor buiten bedoeld. Met een paar aanpassingen was het binnen ook prima te doen. Er werd serieus om de punten gestreden.

Marco had de barbecue gesponsord met vlees geleverd door de biologische slager. De hamburgers, spiesjes en kipstokjes vielen goed in de smaak bij iedereen. Lekkere rauwkostsalade, stokbrood en een huzarensalade zorgden voor een volle maag. De corveebeurt was ditmaal voor de ”slingers” en de “confetties”. Zij kregen wel een hele pittige afwas voor de kiezen…

Na het eten was het al schemerig geworden. De jongeren uit de genoemde kerken hebben het dierengeluidenspel georganiseerd voor de kinderen. Het was eindelijk even droog geworden.., iedereen was blij er even uit te kunnen. Het was een verrassend spel met dieren die soms andere geluiden maakten…

Gezien de natte omstandigheden werd het kampvuur vervangen door de open haard, een mooie situatie voor het verhaal van dominee Erik van Halsema. Er kwamen bijzondere dieren voorbij, zoals een haai in de vijver van het dierenbos. Iedereen zat goed in het verhaal, af en toe opgeschrikt door een knetter uit de open haard.

IMG_3544 (Small)     IMG_3548 (Small)

 

 

 

Na het verhaal hebben de jongeren nog een soort stoelendans gedaan met de kinderen. Daarna gingen de jongsten richting de blokhutten. De anderen speelden nog een spelletje mens erger je niet, schaken, dammen of sjoelen.

IMG_3531 (Small)     IMG_3538 (Small)

 

 

 

Zondag werden we wakker met prachtig weer. Om iedereen goed wakker te krijgen starten we met ochtendgym op muziek. Alle kinderen kwamen zo lekker fris aan het ontbijt. De vele gekookte eieren vielen in de smaak. Ditmaal waren de “kadootjes” en de “bubbels” toe aan hun corveebeurt. Het ging als een trein met de goede voorbeelden van de vorige groepen.

Het was tijd voor een Bijbelverhaal met korte workshops over het onderwerp Feest. Het verhaal ging over de bruiloft van Kanaän. De eerste workshop was: het uitbeelden van het verhaal. Na 4 keer oefenen zat het er goed in. Een andere workshop was om een alternatief einde te verzinnen van het verhaal. Want ja, hoe moest het nu met de meisjes die niet mee mochten feesten? Ook konden de kinderen een stripverhaal over de bruiloft van Kanaän afmaken.

IMG_3572 (Small)     IMG_3578 (Small)

 

 

 

Tot de lunch was er ‘vrije tijd: vrij spelen of met een paar spellen meedoen (boerengolf, doel schieten of een nummerrace op tijd)’. Met name bij het laatste spel werd een felle strijd geleverd.

Dankzij het mooie weer kwam de speurtocht, verstrekt door de beheerster nu heel goed van pas. Het was voor de jongsten wel een hele tippel, dus al met al werd het wat later. Ook liep de prijsuitreiking met champagne (!) hierdoor uit. Uiteindelijk ging iedereen lekker moe en met een prijs naar huis.

IMG_3572 (Small)

IMG_3511 (Small)

 

 

 

 

Bijzonder detail is dat dit ook het laatste kamp was voor Wenda Bergsma en Marco van der Lee. Na heel veel jaren, waarvoor dank, is het nu tijd voor hun opvolgers in de personen van Esther en Wouter van der Sluis.

Namens de leiding van dit jaar:
Annette van Vliet en Corne van Zandwijk van de Bethlehemkerk
Wenda Bergsma en Marco van der Lee  van de Regenboogkerk
Janine Wiersma en Klaas Hoekstra van de Morgensterkerk

De datum voor volgend jaar is al bekend: 13 en 14 oktober. Meer informatie hierover vindt je op de jeugdpagina.

Wil je meer foto’s van het kamp zien? Klik dan op dit adres: http://morgensterhilversum.nl/fotoalbum

Geplaatst in Fotoreportage