Kerkgangers aan het werk in Whatsupdienst

In de Whatsupdienst op zondag 4 februari stond St. Bridget of Ireland centraal. Aan haar naam zijn vele verhalen verbonden, verhalen over genezingen en wonderlijke gebeurtenissen. De belangrijkste boodschap echter, die in deze verhalen doorklinkt, was het eigenlijke thema van de dienst: Heb de mens naast je lief als jezelf.

Het St. Bridget Cross is één van de symbolen van Ierland geworden en wordt veel gemaakt op de feestdag van St. Bridget, 1 februari. De kerkgangers werden door ds. Jurjen Zeilstra aan het werk gezet om zo’n Bridget Cross te maken. Met het door Jurjen zelf gesneden riet ging jong en oud enthousiast en geanimeerd aan de gang, waardoor ieder kerklid na afloop van de dienst een kruis mee naar huis kon nemen.

Geplaatst in Fotoreportage