De Gelaarsde Kat in de Regenboogkerk

Zondagmiddag 25 februari klonken er vele kinderstemmen in de Regenboogkerk. De kinderen kwamen luisteren en kijken naar het sprookje ‘De gelaarsde kat’, speciaal voor dit orkest op muziek gezet door Dirk van der Niet en opgevoerd door symfonieorkest Toonkunst uit Bussum onder leiding van Yiorgo Moutsiaras.

Na een introductie van alle groepen instrumenten in het orkest begon het verhaal, op boeiende wijze verteld door Louise Römer. Ieder personage in het verhaal werd muzikaal verbeeld door een bepaalde groep instrumenten. Geboeid volgden de kinderen de vertelling, maar de aanwezige volwassenen genoten evenzoveel.

Van de gelegenheid om de instrumenten na afloop te proberen werd enthousiast gebruik gemaakt, de kinderen kregen volop medewerking van de orkestleden.

Geplaatst in Fotoreportage