Telefooncirkel Rode Kruis

De telefooncirkel van het Rode Kruis wil eenzaamheid onder oudere mensen bestrijden. Om de cirkel te vergroten zoekt het nieuwe medewerkers.

Hoe gaat het in zijn werk? U wordt gebeld door één van de leiders/leidsters van de Rode Kruiscirkel, met de vraag hoe het met u gaat. Hij of zij maakt een praatje met u. Vervolgens belt u de volgende persoon op de lijst die u van de Rode Kruiscirkel heeft gekregen. U vraagt hoe het met hem of haar gaat en voert een kort, vriendelijk gesprek. Die persoon belt de volgende op de lijst, enzovoorts, totdat de laatste in de cirkel de leider/leidster van de Rode Kruiscirkel weer belt.

Een groep leiders en leidsters houdt deze telefooncirkel al vele jaren draaiende. Sommige mensen werken al 30 jaar mee!

Is het iets voor u? Wilt u meewerken om de eenzaamheid onder oudere mensen te bestrijden? Nieuwe leiders, leidsters én deelnemers aan de Rode Kruistelefooncirkel kunnen zich opgeven bij Daniel van Zaalen: zaalendlvz@gmail.com

Geplaatst in voorpagina