Veertigdagenproject kinderdienst

Het thema voor de kinderdiensten in de veertigdagentijd is ‘Ik zorg voor jou’ en komt uit ‘Kind op Zondag’.

Jezus maakt op weg naar Pasen moeilijke dingen mee. Hij wordt op de proef gesteld in de woestijn, hij ziet handelaars op het tempelplein, hij weet dat mensen hem naar het leven staan. Maar bij al die dingen is Jezus niet alleen. God zorgt voor hem. Er zijn engelen bij Jezus in de woestijn, Mozes en Elia verschijnen op de berg. En met Pasen zal blijken dat zijn Vader ook in de donkerste nacht voor Jezus blijft zorgen.

csm_Bloem_veertigdagentijd

Vanuit die hemelse zorg laat Jezus ook zien hoe mensen voor elkaar kunnen zorgen. Met de kinderen ontdekken we in deze periode dat je op veel manieren voor iemand kunt zorgen. Bijvoorbeeld door met iemand te praten. Door iemand eten te geven. Of door ervoor te zorgen dat iemand zich thuis kan voelen. Zo zorgt de Vader in de hemel voor Jezus, zo zorgt Jezus voor mensen die hij tegenkomt en zo kunnen wij ook voor elkaar zorgen.

Verwerking
tafel 40dagentijdIn de kinderdiensten wordt het thema als volgt verwerkt: De kinderen maken een poppetje van klei dat op weg gaat naar Pasen. Elke keer mag er een nieuw poppetje gemaakt worden of het vorige poppetje verder versierd met bijvoorbeeld stof, wol of verf. Deze poppetjes komen in de kerk op een tafel met een landschap en een weg te staan.

Alle kinderen zijn weer welkom in de kinderdiensten, zodat we samen op weg gaan naar Pasen!

Geplaatst in jeugd, voorpagina