• Nieuwe expositie Expo 10-3-'19

  Op zondag 10 maart is de 85e expositie van de Regenboogkerk geopend.
  Vanwege de veertigdagentijd is voor de wand gekozen voor een passend werk met bescheiden afmetingen. Het zijn de 12 staties die gekalligrafeerd zijn op een sobere air-brush achtergrond door Riet Hogenberg uit Bussum. Iedere statie is voorzien van een gebed en de serie wordt begonnen en afgesloten met een Alpha & Omega.
  In de vitrine wordt keramisch werk van Ans Steutel getoond. Zij heeft al eerder geëxposeerd in de Regenboogkerk en haar kleurrijke kunstwerken hebben verrassende en intrigerende vormen.

  De expositie loopt tot 26 april en is te bezoeken zondags na de kerkdienst van ongeveer 11.15 tot 12.15 uur en dinsdags van 10.00-12.00 uur.

  Riet Hogenberg
  Riet Hogenberg

  Na haar pensioen volgde Riet Hogenberg in 2008 een cursus kalligraferen. Het was zo boeiend dat ze ook de vervolgcursus deed. Later volgde Riet Hogenberg een cursus verluchten en met bladgoud werken bij kalligraaf Jaap Boerman uit Rotterdam.
  Rond de veertigdagentijd in het voorjaar van 2012 begon zij aan het kalligraferen van de 14 staties van de kruisweg. Ze koos bewuFdB-9685-Hogenberg (Klein)st voor sober en kleurarm. Iedere statie werd door haar voorzien van een gebed. Haar bron voor deze teksten was het blad ‘de Open Deur’. De teksten van de gebeden zijn van Victor Bulthuis en Lidwien Meijer.
  De expositie van deze kruiswegstaties heeft eerder plaatsgevonden in de Wilhelminakerk en in de Verlosserskerk, beide kerken te Bussum.
  Riet heeft ook een doop- en gedachtenisboek ontworpen waarin de namen van dopelingen en overledenen worden bijgeschreven ter nagedachtenis. Riet is een meelevend gemeentelid van de Verlosserkerkgemeente in Bussum.

  Ans Steutel
  Ans SteutelNa het volgen van de beroepsopleiding Keramische Technieken in Gouda ben ik verder gegaan waar de opleiding gestopt was. Dit deed en doe ik nog steeds door veel te werken en veel uit te proberen. Hierdoor blijf ik mezelf verder ontwikkelen in mijn eigen werk.
  Ik neem regelmatig deel aan markten en exposities. Zo sta ik o.a. op de keramiekmarkten in o.a. Gouda en Amersfoort, en neem ik geregeld deel aan de Open Atelier Route in Hilversum.
  Ik werk vooral met plakken. Na het rollen van de plak komt de doos met rommel tevoorschijn. Alles kan ik gebruiken: lijmkammen, maïskolven, stukjes kant, schelpen, karton, appelboor, batikstempels enzovoort. Ook werk ik veel met bloemen en grassen. Ik druk een patroon in de nog zachte plak.
  Wanneer de plakken leerhard zijn, snij ik de mooie stukken eruit en ga daarmee aan het werk. Deze stukken worden dan met slib weer aan elkaar gezet. Zo ontstaan vooral kommen, waarbij de kleuren en structuren goed passen bij de sobere komvorm. Uit de wat grotere plakken bouw ik veelal objecten die een sterke associatie hebben met huizen en/of poorten. Een zekere oosterse invloed is vrijwel altijd aanwezig. Ze worden eerst biscuit gestookt en vervolgens geglazuurd. Daarna volgt een tweede stook op ongeveer 1140 graden. Deze objecten zijn veelal kleurrijk en vrolijk en vaak worden ze gecombineerd met andere materialen, als koperdraad, kralen, glas, sleutels, knopjes enz. Door hiermee te spelen kan ik mijn creativiteit nog verder kwijt. Het object krijgt hierdoor een extra dimensie, dikwijls met een knipoog!

  Op dit moment ben ik gefascineerd door de combinatie van keramiek met glas. En dan bij voorkeur in meerdere, bij elkaar horende/passende objecten waarmee je kunt spelen.
  Wat een mooie bezigheid is dit toch!

  Ans Steutel, Spoorlaan 100, 3739 KG  Hollandsche Rading
  tel. 035-6236158 / 06-15 20 88 86
  info@aardegwerk.nl,  www.aardegwerk.nl

  nieuwbouw met glas

  nieuwbouw met glas

  strandhuisjes

  strandhuisjes

  glazen huisjes

  glazen huisjes

   

   

   

   

   

  Lees verder →
 • Schilderijen Bob Pestman 20180928_BobPestman-1_460

  De familie van Bob Pestman († 2015), heeft negen schilderijen over Genesis, door Bob gemaakt, beschikbaar gesteld aan de Expositiecommissie van onze kerk.

  In de Regenboogkerk is helaas geen plaats voor een permanente expositie van deze werken, daarom zullen ze gedurende de zomermaanden, wanneer er geen wisselende expositie is, worden tentoongesteld. Zo zijn in de zomermaanden de kerkwanden toch met mooie kunst gevuld, met dank aan de familie van Bob Pestman.

  Lees verder →
 • Exposities in de Regenboogkerk Logo Expo RBK

  In de kerkzaal van de Regenboogkerk worden ieder jaar een aantal exposities gehouden, die georganiseerd worden door de expositiecommissie. Deze commissie werd na een initiatief van de kerkenraad ingesteld in 2002. In 2003 werd voor het eerst werk van twee gemeenteleden tentoongesteld.

  Hoewel het initiatief oorspronkelijk bedoeld was voor gemeenteleden, was al snel deze bron opgedroogd en werd de commissie gevraagd om andere exposanten uit de omgeving uit te nodigen. De toenmalige voorzitter Bob Pestman had een uitgebreide kring bekenden waaruit geput kon worden. De opzet was om vijf tot zes exposities per jaar te houden.

  FdB-9414 (Small)De exposanten worden ruim van te voren benaderd. Uiteraard moet de periode van exposeren worden afgestemd met andere exposities van dezelfde kunstenaar en met bijvoorbeeld lokale kunstroutes en kunstdagen.

  Gemeenteleden zijn uitgenodigd om bij de expositiecommissie suggesties in te brengen voor mogelijke exposanten.

  FdB-6357 (Small)     FdB-6355 (Small)     FdB-6366 (Small)

  Lees verder →