• Expositie aff. (Small)

  Op zondag 12 maart is een nieuwe expositie geopend met schilderijen van Kees Aalbers en beeldhouwwerk van Anneke Hogema. De schilderijen en het beeldhouwwerk zijn op de bijbel geïnspireerd.
  In de Veertigdagentijd zal steeds een schilderij of beeld tijdens de dienst centraal staan.

  De expositie is te bezichtigen tot 4 mei 2017.
  Openingstijden: dinsdag en donderdag van 10:00 – 12:00 uur en zondag na de kerkdienst tot ca. 12:30 uur.

  Kees Aalbers (Small)Kees Aalbers
  Kunstschilder Kees Aalbers (1952), heeft zijn atelier op het Struikheideveld 4, 8255 JL te Swifterbant en in Luxemburg waar hij zich regelmatig terugtrekt.
  Hij heeft zijn opleiding vrije grafische vakken, etsen, steendrukken en fotografie gevolgd aan de Rietveldacademie in Amsterdam. Hij schildert snel en trefzeker. Zowel links- als rechtshandig.
  De vaak grote doeken zijn impressies van de werkelijkheid. Schilderijen met een Bijbelse achtergrond, meestal in opdracht, zijn z’n favoriete onderwerpen. “Ik heb een gave van God gekregen en die wil ik tot zijn eer gebruiken.”
  Z’n schilderijen zijn emotioneel geladen, zijn werkwijze en uitgangspunten apart, vernieuwend en spontaan.
  Hij ondertekent zijn werk altijd met CMA (Cornelis Martinus Aalbers).

  Zie ook: http://www.kunstexpres.nl/

  Anneke HogemaAnneke Hogema
  Anneke is haar hele leven al creatief bezig geweest, maar pas de laatste jaren werkt ze met hout, een materiaal waarin zij zich helemaal kan uiten. Daarvoor gebruikt ze geen mooie rechte blokken, maar boomstammetjes uit een bos of uit het Gaasperpark in Amsterdam-Zuidoost waar zij woont. Zo’n stuk hout ligt een flinke tijd te drogen voordat zij het eens goed ‘aankijkt’ en tijdens dat kijken en de eerste grove beitelslagen ontstaat er al een wisselwerking tussen haar en het hout, tussen haar en – daarvan blijft zij zich altijd bewust – de voormalige boom, die ook al een leven achter de rug heeft.
  Het hout onder haar handen vormt zich tijdens dat transformatieproces ‘van boom naar beeld’ en vormt hierdoor ook haarzelf. Zij geeft toe dat dit een beetje magisch klinkt, maar dat is het ook voor haar. Er is meestal geen vooropgezet plan of doel, de ideeën komen spontaan op tijdens het werken. Een leeg hoofd en de frisse buitenlucht dragen daar zeker toe bij, want het hakken gebeurt buiten. Maar soms heeft zij ook iets beleefd, wat zij in een beeld wil uitdrukken. Dat kan vreugdevol zijn, zoals het moederschap van haar dochter, of verdrietig.
  Annekes beelden leven, net zoals de bomen leefden waaruit zij zijn ontstaan. “Een beeld moet je kunnen zien, voelen, ruiken” zegt Anneke, “je moet eromheen kunnen lopen, er afstand van nemen en er weer bij terugkomen”.
  Annekes beelden zijn meditatief, maar er vindt ook interactie tussen beeld en kijker plaats. En ook al zijn haar sculpturen niet gebonden aan een bepaalde geloofsovertuiging, je vindt er toch joods-christelijke elementen in terug.
  Omdat elk beeld een stuk van haarzelf is, zijn ze niet te koop.
  Contact: moc.l1492976162iamg@1492976162amego1492976162h.a1492976162

  Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail