• Expositie december 2017 aff. expo 3-12-'17

  Op zondag 3 december is een nieuwe expositie geopend met op het Kerstverhaal geïnspireerde schilderijen van (leerlingen van het vrij-atelier) Eduard Moes te Bussum en engelenbeelden van hout van Ela-Venbroek-Franczyk uit Deventer.

  Openingstijden: dinsdags van 10.00-12.00 uur en zondags na de kerkdienst van  ca. 11.30 -12.30 uur.
  De tentoonstelling loopt tot en met 23 januari 2018.

  Atelier Eduard Moes
  Het Vrij Atelier is een doorlopende teken- en schildercursus in Bussum, onder leiding van de enthousiaste en deskundige Eduard Moes. Het atelier is bestemd voor mensen met enige ervaring, maar vooral voor mensen die het leuk vinden om een dagdeel per week samen te schilderen en/of tekenen. Er wordt zelfstandig gewerkt naar aanleiding van persoonlijke thema’s en meegebrachte voorbeelden. Het doel is dat cursisten door middel van individuele begeleiding zich verder ontwikkelen, nieuwe dingen ontdekken en vooral het plezier in het tekenen en schilderen ervaren. Door het verschil in niveau en onderwerpen vindt vaak een interessante en inspirerende uitwisseling plaats. Gebruikte technieken zijn: olieverf, acrylverf, aquarel, pastelkrijt, potlood, houtskool enz. Af en toe is er een gelegenheid om mee te doen aan een groepsworkshop met een bepaald thema.

  Eduard Moes
  eduarddefDocent, schilder en architect Eduard Moes is in 1988 afgestudeerd aan de Technische Universiteit Delft. In 1997 heeft hij zijn bevoegdheid behaald als leraar aan de Hogeschool van Amsterdam.
  Eduard is een gepassioneerd docent met veel vakkennis en ervaring en iemand die vele stijlen en technieken beheerst. Naast zijn ervaringen als docent aan vele verschillende onderwijsinstellingen wil hij zijn enthousiasme voor het schilderen middels zijn vrij-ateliers graag aan anderen overbrengen. Hij gaat daarbij uit van de individuele kwaliteiten en stimuleert een persoonlijke schilderstijl. FdB-6353-2 (Small)Door zijn bouwkundige achtergrond wordt zijn eigen werk vaak geïnspireerd door ruimtelijke constructies. Hierbinnen gaat hij op zoek naar de emotie die er in verborgen ligt. Het schilderij ‘de geboorte van Jezus’is gemaakt in opdracht en in bezit van de KMS in Bussum.


  Ela Venbroek-Franczyk
  Ela Venbroek-FranczykEla is met haar atelier in 1982 van start gegaan. Tijdens haar opleiding aan een Poolse kunstschool studeerde ze behalve beeldhouwkunst ook restauratietechnieken. Eerst heeft ze ervaring opgedaan bij een schilderijenrestaurateur. Daarna heeft ze als zelfstandig ondernemer voor diverse musea, overheidsinstanties en particulieren gewerkt. Restauratie en conservatie van schilderijen, lijsten en andere objecten worden met veel aandacht gerealiseerd. Tevens is Atelier Ela actief bezig met houtsnij- en beeldhouwwerk. Zo worden er veel snijramen, ornamenten, balusters en kapitelen naar voorbeeld of eigen ontwerp gerealiseerd. Ook in deze discipline werkt ze voor diverse instanties in binnen- en buitenland. Ook worden er bij Atelier Ela onder vakkundige en intensieve begeleiding houtsnijdcursussen op verschillende niveaus gegeven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Atelier.

  Inspiratie voor haar grote en kleine engelenbeelden deed ze op tijdens haar zoektocht naar de kern van de eenvoud die haar jeugd en opleiding in FdB-6262-2 (Small)Polen karakteriseerden. In het gekloofde hout vond zij voor het eerst in haar loopbaan de ware aard van de tijd terug. De jaarringen symboliseren voor haar het machtige maar langzame verglijden van de jaren. Elke engel die zij maakt of liever laat maken door haar ogen heeft een individueel karakter, een eigen naam en vooral een eigen verhaal. Zij laat het ruwe hout voor zichzelf spreken en weet met een enkele toevoeging en een voorzichtige bewerking haar beeldhouwwerk tot leven te wekken.
  Atelier Ela, Kazernestraat 16, Deventer, www.atelierela.nl, tel. 06-41040957, e-mail: ln.al1512950235ereil1512950235eta@o1512950235fni1512950235

   

  Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail
 • Exposities in de Regenboogkerk Aff. Expo 27-8-'17

  In de kerkzaal van de Regenboogkerk worden ieder jaar een aantal exposities gehouden, die georganiseerd worden door de expositiecommissie. Deze commissie werd na een initiatief van de kerkenraad ingesteld in 2002. In 2003 werd voor het eerst werk van twee gemeenteleden tentoongesteld.
  Hoewel het initiatief oorspronkelijk bedoeld was voor gemeenteleden, was al snel deze bron opgedroogd en werd de commissie gevraagd om andere exposanten uit de omgeving uit te nodigen. De toenmalige voorzitter Bob Pestman had een uitgebreide kring bekenden waaruit geput kon worden. De opzet was om vijf tot zes exposities per jaar te houden en dit najaar wordt gestart met de zesenzeventigste!
  FdB-9414 (Small)De exposanten worden ruim van te voren benaderd. Zo is de commissie nu al nagenoeg rond met de exposities in 2018 en worden gesprekken gevoerd voor 2019. Uiteraard moet de periode van exposeren worden afgestemd met andere exposities van dezelfde kunstenaar en met bijvoorbeeld lokale kunstroutes en kunstdagen.
  Gemeenteleden zijn uitgenodigd om bij de expositiecommissie suggesties in te brengen voor mogelijke exposanten.

  Facebooktwittergoogle_plusmailFacebooktwittergoogle_plusmail