• Nieuwe expositie affiche expo 1-'18

  Op zondag 28 januari 2018 is in de Regenboogkerk een nieuwe expositie geopend met foto’s van de Hilversumse fotografe Hazel Ling en met beelden in klei en brons van de eveneens in Hilversum woonachtige beeldend kunstenares Hetty Kok.

  Hazel Ling exposeerde eerder o.a. in het Van Abbe Museum; ook Hetty Kok heeft al vaak haar hedendaags klassieke werk geëxposeerd.

  Openingstijden: dinsdags van 10.00 – 12.00 uur en zondags na de kerkdienst van circa 11.30 – 12.30 uur. De tentoonstelling loopt tot en met 3 april 2018.

  Hazel Ling
  Hazel Ling
  Van jongs af aan experimenteerde ik met de camera van mijn moeder. Ik vond het heerlijk om oude studioportretfoto’s van mijn moeder uit de jaren ‘60 te bestuderen. Fotograferen was toen slechts een hobby. Uiteindelijk koos ik voor een praktische opleiding aan de Hogeschool voor Economische Studies in Amsterdam. Na een decennium in de financiële wereld te hebben gewerkt, heb ik uiteindelijk mijn hart gevolgd en me volledig op mijn passie ‘fotograferen’ gestort.

  Van 2006-2008 studeerde ik aan de Fotoacademie in Amsterdam. De natuur is mijn grootste inspiratiebron. Krakende bladeren, dansende bomen en brekende golven zijn voor mij uitgangspunten om mijn eigen taferelen te creëren en een sfeer en emotie mee te geven. Ik speel graag met beweging, kleur en licht en zo ‘schilder’ ik met mijn camera. Intuïtie is in het proces van groot belang en niets is dan ook gepland. Ik fotografeer veel op reis, maar ook in mijn directe omgeving Hilversum. Daarnaast haal ik ideeën uit mijn afkomst. Als Chinese vrouw, geboren en getogen in Nederland, ben ik opgegroeid in twee verschillende culturen.

  Naast mijn autonome werk doe ik ook projecten in opdracht. De natuur, maar ook mensen vind ik het meest uitdagend om te fotograferen. Het geeft me veel voldoening om de persoonlijkheid en schoonheid van iemand naar voren te brengen. Geen enkele fotosessie is dan ook hetzelfde en dat maakt het juist zo leuk. Voor mijn autonome werk kun je mijn exposities bezoeken. Op mijn expositielijst vind je waar mijn werk wordt tentoongesteld.

  Hazel Ling, Hilversum, tel. 06 21 2 228 23, e-mail: info@hazelling.nl, website: www.hazelling.nl

  Expositie 79, Hazel Ling Zwolle171Final (Small)     Expositie 79, Hazel Ling, Drenthe109j (Small)

   

   

   

  Hetty Kok
  Hetty Kok
  Na vele jaren in de styling en mode werkzaam te zijn geweest, maakte Hetty op latere leeftijd een carrière-switch. Dat kwam mede door de beeldhouwlessen die ze kreeg van Luigi Amati te Bunnik. Door hem geïnspireerd begon ze de opleiding Beeldhouwen aan de Academie voor Schone Kunsten Arendonk in België. Na 5 jaar rondde ze haar opleiding af, en deed daar vervolgens nog drie specialisatiejaren portret/model.

  Atelier heeft ze aan huis. Exposities in binnen en buitenland: Bologna (It), Gigondas (Fr). Veel voorkomende thema’s in haar werk zijn paarden, vrouwen en portretten in klei en brons. Kenmerkend zijn haar diverse stijlen, afhankelijk van haar stemming, soms in grote toetsen dan weer geheel glad, figuratief en abstract. In haar laatste werk zijn de ruimtes opmerkelijk zodat er een doorkijk ontstaat.

  Haar meest recente werk heet Exoten, naar uitheemse plantensoorten die zich door de opwarming van de aarde buiten hun oorspronkelijke verspreidingsgebied zijn gaan voortplanten waardoor ze een imperfectie oplopen: rond, hoekig, en door verandering van natuur opgelopen spontane beschadigingen. Ze is onder andere lid van het Kunstcollectief Oranje en heeft in dat kader diverse leden van het koninklijk huis natuurgetrouw, maar in haar eigen stijl, uitermate gelijkend getroffen. Ook maakt ze portretten in opdracht die eveneens de haar kenmerkende stijl bezitten en toch een frappante gelijkenis vertonen.

  Hetty Kok, beeldend kunstenaar, Hoge Naarderweg 87, Hilversum
  tel. 035 623 45 44, e-mail: hettykok@chello.nl, website: www.hettykok.nl

  fdb-6535 (Small)     fdb-6531 (Small)     fdb-6516 (Small)

   

 • Exposities in de Regenboogkerk Aff. Expo 27-8-'17

  In de kerkzaal van de Regenboogkerk worden ieder jaar een aantal exposities gehouden, die georganiseerd worden door de expositiecommissie. Deze commissie werd na een initiatief van de kerkenraad ingesteld in 2002. In 2003 werd voor het eerst werk van twee gemeenteleden tentoongesteld.
  Hoewel het initiatief oorspronkelijk bedoeld was voor gemeenteleden, was al snel deze bron opgedroogd en werd de commissie gevraagd om andere exposanten uit de omgeving uit te nodigen. De toenmalige voorzitter Bob Pestman had een uitgebreide kring bekenden waaruit geput kon worden. De opzet was om vijf tot zes exposities per jaar te houden en dit najaar wordt gestart met de zesenzeventigste!
  FdB-9414 (Small)De exposanten worden ruim van te voren benaderd. Zo is de commissie nu al nagenoeg rond met de exposities in 2018 en worden gesprekken gevoerd voor 2019. Uiteraard moet de periode van exposeren worden afgestemd met andere exposities van dezelfde kunstenaar en met bijvoorbeeld lokale kunstroutes en kunstdagen.
  Gemeenteleden zijn uitgenodigd om bij de expositiecommissie suggesties in te brengen voor mogelijke exposanten.