• Expositie Regenboogkerk Expo 86

  In de Regenboogkerk exposeren tot 12 juli Yvonne Nagel uit Hilversum en Wietse Jellema uit Laren.

  De schilderijen van Yvonne zijn soms somber ingetogen en soms contrastrijk en kleurig geschilderd. Daarnaast is er werk van haar te zien met gemengde technieken. Vooral deze werken stralen een feestelijke sfeer uit.

  In de vitrine kan kennis worden gemaakt met Recycling Art. Wietse Jellema uit Laren toont hoe afgeschreven voorwerpen een nieuw leven als kunstobject kunnen krijgen. Deze metamorfose zal bij de toeschouwer, naast de herkenning van het basismateriaal, ook een glimlach over het kunstwerk ontlokken.

  Yvonne Nagel

  Yvonne Nagel 2 Yvonne Nagel 3

   

   

   

   

  yvonne3 (Klein) Yvonne Nagel 4

   

   

   

  wietse jellema in atelier foto 5-2 (Klein) wietse jellema DSCF5022

  Lees verder →
 • Schilderijen Bob Pestman 20180928_BobPestman-1_460

  De familie van Bob Pestman († 2015), heeft negen schilderijen over Genesis, door Bob gemaakt, beschikbaar gesteld aan de Expositiecommissie van onze kerk.

  In de Regenboogkerk is helaas geen plaats voor een permanente expositie van deze werken, daarom zullen ze gedurende de zomermaanden, wanneer er geen wisselende expositie is, worden tentoongesteld. Zo zijn in de zomermaanden de kerkwanden toch met mooie kunst gevuld, met dank aan de familie van Bob Pestman.

  Lees verder →
 • Exposities in de Regenboogkerk Logo Expo RBK

  In de kerkzaal van de Regenboogkerk worden ieder jaar een aantal exposities gehouden, die georganiseerd worden door de expositiecommissie. Deze commissie werd na een initiatief van de kerkenraad ingesteld in 2002. In 2003 werd voor het eerst werk van twee gemeenteleden tentoongesteld.

  Hoewel het initiatief oorspronkelijk bedoeld was voor gemeenteleden, was al snel deze bron opgedroogd en werd de commissie gevraagd om andere exposanten uit de omgeving uit te nodigen. De toenmalige voorzitter Bob Pestman had een uitgebreide kring bekenden waaruit geput kon worden. De opzet was om vijf tot zes exposities per jaar te houden.

  FdB-9414 (Small)De exposanten worden ruim van te voren benaderd. Uiteraard moet de periode van exposeren worden afgestemd met andere exposities van dezelfde kunstenaar en met bijvoorbeeld lokale kunstroutes en kunstdagen.

  Gemeenteleden zijn uitgenodigd om bij de expositiecommissie suggesties in te brengen voor mogelijke exposanten.

  FdB-6357 (Small)     FdB-6355 (Small)     FdB-6366 (Small)

  Lees verder →