• Nieuwe expositie Aff. Expo aug 2018

  Op zondag 26 augustus is, aansluitend aan de kerkdienst, de 82e expositie van de Regenboogkerk geopend door Rob Westhuis. De expositie met panelen van Herman Tjepkema en beelden in verschillende steensoorten van Benno Roozendaal loopt tot en met 30 oktober 2018.
  Openingstijden: dinsdags van 10.00-12.00 uur en zondags na de kerkdienst van ca. 11.15-12.30 uur.

  Herman Tjepkema
  Tegen de achterwand worden de panelen ‘Heiligen over de vloer’ getoond, die cursisten van de Hilversumse kunstenaar Herman Tjepkema in groepsverband hebben gemaakt, in opdracht van de Grote kerk in Naarden. De panelen zijn daar voor het eerst getoond, daarna in Vreeland, en nu in Hilversum.

  Heiligen over de vloer, Herman Tjepkema, foto Bob Awick

  Heiligen over de vloer, Herman Tjepkema, foto Bob Awick

  “Als ik een kerk bezoek en afbeeldingen van heiligen zie, ben ik altijd reuze nieuwsgierig naar het verhaal van de heilige en de attributen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn”, vertelt Tjepkema. “Met deze opdracht ging het niet om een individuele prestatie, maar moest er samengewerkt worden en dat zorgde voor verrassende reacties. Schilderen is bij uitstek iets wat je alleen doet, dus deze opdracht vroeg om een andere instelling: geven en nemen”

   

  Benno Roozendaal
  In de vitrine en op sokkels, bij de ingang en in de kerk, staan beelden van een ons gemeentelid, Benno Roozendaal.

  Benno RoozendaalIn zijn woorden: “Bij een expositie van werk van Giel Clijsters en zijn cursisten kreeg ik het gevoel: zou ik dat ook kunnen? De maand daarna begon mijn beeldhouwhobby, die er sindsdien behoorlijk inhakt. Het geeft me voldoening om intensief bezig te zijn met materialen die niet zomaar hun geheimen blootgeven. Je moet er flink je best voor doen en stof en lawaai voor lief nemen. Elke steensoort heeft daarbij zijn eigen weerstand: bij harde soorten moet je stevig aan de bak, bij zachte transparante soorten is vooral de kwetsbaarheid van de steen de uitdaging. Hoe doorschijnend kun je de steen krijgen? Vaak is het bij elke steensoort: hoe houd ik de steen heel, vooral als je ontdekt hebt dat er breuklijnen in aanwezig zijn. Bedenk daarbij dat bijna alles handwerk is. Abstracte beelden hebben duidelijk mijn voorkeur, een enkele keer een gestileerde vorm van een torso.”

  ...., B. Roozendaal

  _DSC0912 (Klein)_DSC0927 (Klein)_DSC0928 (Klein)

   

   

   

   

   

   

   

   

  Lees verder →
 • Exposities in de Regenboogkerk

  In de kerkzaal van de Regenboogkerk worden ieder jaar een aantal exposities gehouden, die georganiseerd worden door de expositiecommissie. Deze commissie werd na een initiatief van de kerkenraad ingesteld in 2002. In 2003 werd voor het eerst werk van twee gemeenteleden tentoongesteld.
  Hoewel het initiatief oorspronkelijk bedoeld was voor gemeenteleden, was al snel deze bron opgedroogd en werd de commissie gevraagd om andere exposanten uit de omgeving uit te nodigen. De toenmalige voorzitter Bob Pestman had een uitgebreide kring bekenden waaruit geput kon worden. De opzet was om vijf tot zes exposities per jaar te houden en dit najaar wordt gestart met de zesenzeventigste!
  FdB-9414 (Small)De exposanten worden ruim van te voren benaderd. Zo is de commissie nu al nagenoeg rond met de exposities in 2018 en worden gesprekken gevoerd voor 2019. Uiteraard moet de periode van exposeren worden afgestemd met andere exposities van dezelfde kunstenaar en met bijvoorbeeld lokale kunstroutes en kunstdagen.
  Gemeenteleden zijn uitgenodigd om bij de expositiecommissie suggesties in te brengen voor mogelijke exposanten.

  FdB-6357 (Small)     FdB-6355 (Small)     FdB-6366 (Small)

  Lees verder →