• Nieuwe expositie Hans Almakinders b

  Op 25 augustus start in de Regenboogkerk de eerste expositie na het vakantieseizoen.
  Aan de wand en in de vitrine is werk te zien van de bekende Gooische kunstenaar Hans Almekinders, die sinds 1995 al verschillende malen in het Gooi heeft geëxposeerd.

  Zijn aquarelschilderijen laten ons genieten van zijn grote vaardigheid en kennis van deze techniek. Daarnaast heeft hij ook veel olie- en acrylverf schilderijen gemaakt. Zijn werk toont een trefzekere penseelvoering en een overtuigend kleur- en verfgebruik.
  In de vitrine kan kennis gemaakt worden met zijn ruimtelijke werk, waaronder kunstwerken van keramiek, hout, brons en ijzer.

  Deze expositie is tot 5 november 2019 te zien in de Regenboogkerk, op zondagen na de dienst tot ongeveer 12.15 uur en dinsdags van 10.00 tot 12.00 uur tijdens ‘Ontmoeten bij de koffie’.

  Hans Almekinders (Almek)
  Hans woont in Hilversum en kreeg zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. Hij was als docent verbonden aan de Rijks Pedagogische Academie te Hilversum, de Hogeschool Midden Nederland te Utrecht en de Gooise Academie te Laren (N.H.) In 1994 was hij presentator / kunstenaar van de Teleaccursus ‘Aquarel’. Hand Almekinders is auteur van het boek “Zeefdrukken met waterverf”( Cantecleer).

  Zijn beeldend werk is heel divers. Altijd is hij op zoek naar nieuwe uitdagingen en experimenten.
  Technieken: tekenen, aquarel, acryl, grafische technieken en ruimtelijk werk in keramiek, hout, brons en ijzer.
  Veel portretten, vooral van kinderen, heeft hij gemaakt in aquarel en landschappen, vaak “gestoffeerd” met mensen.
  De beelden in brons zijn nogal eens modelschetsen, die kunnen uitgroeien tot een levensgroot beeld. De houten en ijzeren beelden zijn vaak non-figuratief. De beelden in ijzer komen tot stand door een assemblage van gereedschappen, landbouwwerktuigen en andere materialen.

  Almek werkt regelmatig in opdracht: portretten, relatiegeschenken, kalenders, beelden voor binnenshuis of in de tuin. Hij heeft in binnen- en buitenland geëxposeerd. Er is werk van hem in Rijks-, Gemeentelijk- en particulier bezit.

  Almekinders is lid van de kunstenaarsverenigingen Laren en Hilversum.

  Website: www.hansalmekinders.nl

  IMG_05411-300x225 (Middel)

   

   

   

   

   

  vitrine2 (Middel)_20190807_174801 (Middel)

   

   

   

   

  DSC_3249 (Middel)

  DSC_3256 (Middel)

   

  Lees verder →
 • Expositiecommissie FdB-6355

  De expositiecommissie zoekt een nieuw commissielid dat zich wil inzetten voor het beoordelen, voorbereiden en inrichten van exposities in de Regenboogkerk.
  Uiteraard zal er eerst een kennismaking zijn met de huidige leden van de commissie waarvoor belangstellenden hartelijk worden uitgenodigd.

  Reacties kunt u sturen naar Rob Westhuis (robwesthuis.1@kpnmail.nl).

  Lees verder →
 • Schilderijen Bob Pestman 20180928_BobPestman-1_460

  De familie van Bob Pestman († 2015), heeft negen schilderijen over Genesis, door Bob gemaakt, beschikbaar gesteld aan de Expositiecommissie van onze kerk.

  In de Regenboogkerk is helaas geen plaats voor een permanente expositie van deze werken, daarom zullen ze gedurende de zomermaanden, wanneer er geen wisselende expositie is, worden tentoongesteld. Zo zijn in de zomermaanden de kerkwanden toch met mooie kunst gevuld, met dank aan de familie van Bob Pestman.

  Lees verder →