Wie zijn wij?
Een helder beeld geeft deze documentaire over ’10 jaar Regenboogkerk’

Over de wijkgemeente de Regenboogkerk

Zo willen wij wijkgemeente Regenboogkerk zijn: ons bewust van Gods genadige goedheid en van de opdracht in Jezus’ voetspoor te gaan en ook voor de toekomst vertrouwen te hebben in de kracht van Gods Geest.

De Regenboogkerk is een modern, nieuw kerkgebouw. De naam van de kerk verwijst naar de Regenboog, het teken van Gods trouw. Het is een open gebouw, waarin het licht van boven een belangrijke rol speelt.

De naam Regenboogkerk verwijst ook naar ons streven te functioneren als een kleurrijke geloofsgemeenschap, open en gastvrij, waar velen zich thuis kunnen voelen en waar iets van uit gaat in de samenleving. Concreet betekent dit dat we proberen een pluriforme wijkgemeente te zijn, waarin oog is voor schakeringen van het protestantisme en waarin bereidheid is open te staan voor elkaars gedachtegoed en geloofsbeleving.

Veel gemeenteleden zijn actief betrokken bij het kerkenwerk in de wijk en in de Protestantse gemeente te Hilversum als geheel. Twee predikanten zetten zich voor de wijkgemeente in: een fulltime – en een parttime predikant.

MvdB 13-D3266