Vanaf 27 augustus zijn in de Regenboogkerk foto’s van Mannes van der Burg te zien.

Het is ongeveer 20 jaar geleden dat Mannes voor het eerst zijn camera meenam in de Regenboogkerk. Inmiddels heeft hij duizenden foto’s gemaakt en is hij de huisfotograaf van onze kerk. Hij heeft veel mooie momenten meegemaakt als fotograaf, maar vooral als gemeentelid. Die momenten zijn hem dierbaar en hij hoopt dat dat te herkennen is in de foto’s. Het zijn fijne kijkplaten waarop van alles is te ontdekken. Hij hoopt dat vooral de energie, verbinding en levendigheid van onze gemeenschap te herkennen is.

Bladerboek
De veertien geëxposeerde foto’s zijn veel te weinig om dat beeld te schetsen. Daarom ligt er ook een bladerboek met een flink aantal foto’s die laten zien wat er allemaal binnen en buiten de glazen muren gebeurt, in het licht van de Regenboogkerk.

Oproep voor aanvulling expositie
Omdat we na 1 januari gaan samenwerken met de gemeentes van de Bethlehemkerk en de Morgenster zullen de kerkdiensten gezamenlijk gehouden worden in wisselende gebouwen. Veel kerkleden zullen dan de eigen vertrouwde sfeer van de Regenboogkerk missen.
Daarom willen we gemeenteleden oproepen om dit najaar te laten zien wat hen bindt aan de Regenboogkerk, in de vorm van een foto in de vitrine, een voorwerp of een beeld op een van de sokkels. Als voorzet staat er een foto van Jaap Kerkhof met daarop het kappen van een grote beuk op het kerkplein in 2011. Ook zijn er munten te zien uit vreemde oorden, gevonden in de collectezakken van de afgelopen jaren. Als U hierover ideeën hebt of iets in de vitrine wil laten zien neem dan contact op via marjavantol@xs4all.nl.