Vorig jaar verscheen het boek ‘De namiddag van het Christendom. Op weg naar een nieuw tijdperk’. Halík, Tsjechisch priester en hoogleraar, schrijft dat we niet zomaar leven in een tijdperk van veranderingen maar in een verandering van een tijdperk. Wat veel dieper gaat. Wat de kerk diep raakt. Daar zitten we middenin, met alle onzekerheid en vragen die dat oproept.

Actueel
Hoe gaan we daarmee om? Halík biedt in zijn boek niet alleen doorwrochte analyses en vaak verrassende theologische inzichten maar schetst ook een manier om hier handen en voeten aan te geven. Een aantal strategieën die je ook zo kunt vertalen naar onze Hilversumse context.
Een actueel boek voor ons als Breed-Protestantse Wijkgemeente. Ook wij zitten er middenin. Niet alleen in sluiting van kerkgebouwen maar ook in de ervaring dat allerlei dingen die ooit vanzelfsprekend waren dat niet meer zijn. Op welk spoor kan Halík ons zetten?

Ruimte voor meer deelnemers
Een eerdere oproep in de Paaswijkbrief heeft al vijf geïnteresseerden opgeleverd. Maar er is dus ruimte voor meer deelnemers. Waarschijnlijk gaan we bij mensen thuis afspreken.
De bijeenkomsten zullen plaatsvinden hetzij op dinsdag 25 juni, 2 en 9 juli (steeds vanaf 20.30 uur), hetzij op woensdag 26 juni, 3 en 10 juli (steeds vanaf 20.00 uur).Heb je belangstelling mail dan naar predikant@morgensterhilversum.nl

Erik van Halsema