Maand: mei 2022

Zondag 29 mei

Zondag 29 mei

Deze zondag vindt kanselruil plaats met de Morgenster en staat de vrucht van de Geest ‘oprechtheid’ of ‘waarheid’ centraal. Dit woord komt niet voor in de lijst van Vruchten van de Geest uit Galaten 5 maar is eraan toegevoegd. Een mooi thema in een tijd die vergeven is van nepnieuws en waarin breed getwijfeld wordt of er wel zoiets bestaat als ‘waarheid’.

Lees meer
Zondag 22 mei

Zondag 22 mei

In deze dienst staat weer een vrucht van de Geest centraal, dit keer ‘zelfbeheersing’. Jezelf beheersen, dan denk je wellicht in eerste instantie aan je niet te buiten gaan op allerlei gebied, zoals drank, eten, seks, geweld; jezelf in de hand houden. In deze dienst zien we dat zelfbeheersing niet alleen met begrenzen te maken heeft, maar evengoed met een wereld die voor je open kan gaan. We trekken de vergelijking tussen zelfbeheersing en de kunst van het koorddansen. Aspecten die onder andere naar voren komen zijn: oefenen, ballast achterlaten, gericht zijn op het doel, afgestemd zijn op de Geest en op elkaar, voelen en reageren op hoe de wind waait, en meer… Zelfbeheersing, deze vrucht van de Geest, smaakt naar meer!

Lees meer
Zondag Cantate, 15 mei

Zondag Cantate, 15 mei

Op deze zondag ‘Zingt!’ gaat het over ontferming / barmhartigheid als vrucht van de Geest. Natuurlijk denken we dan aan de Samaritaan die met ontferming wordt bewogen wanneer hij een mens gewond langs de weg ziet liggen. En Paulus spoort ons aan om barmhartigheid gepaard te laten gaan met blijmoedigheid.

Lees meer
Zondag Jubilate, 8 mei

Zondag Jubilate, 8 mei

Een heerlijke vrucht van de Geest, gastvrijheid. Niet dat deze vrucht in Galaten 5 wordt genoemd, maar om die brief te citeren: ‘er is geen wet die daar iets tegen heeft’. Vele voorbeelden van heel verschillende vormen van gastvrijheid kom je in de Bijbel tegen. Het kan alle kanten op en dat is misschien wel eens goed om te ervaren. Een hoogst actueel onderwerp trouwens.

Lees meer