In februari van dit jaar bestond gospelkoor Dabar’Yah 30 jaar. Heel graag hadden we een groot feest gegeven, maar door corona was dat helaas niet mogelijk.

Inmiddels hebben we al ruim anderhalf jaar niet gezongen, en zijn we ook allemaal weer anderhalf jaar ouder geworden. Daarom heb ik besloten te stoppen als dirigent. Na veel wikken en wegen en proberen in te schatten hoe de toekomst van het koor eruit zou kunnen gaan zien, is in overleg met de koorleden besloten Dabar’Yah per 1 juli 2021 op te heffen.

Dertig hele mooie jaren
We kunnen terugkijken op 30 prachtige jaren waarin we in ontelbare kerkdiensten, verzorgingshuizen, bij bruiloften en op concerten, ja, zelfs in een klooster mochten zingen. Het hoogtepunt voor veel leden is de uitwisseling met een Pools mannenkoor uit Krakau geweest. Wat was het geweldig om in de Franciscanenkerk te mogen zingen en bij de mensen thuis te mogen logeren. Ook het weekend met de Polen in Nederland was fantastisch!

Gospelkoor Dabar’Yah, Krakau Polen

Gospelkoor Dabar’Yah, St. Vituskerk Hilversum

 

 

 

 

 

Gospelkoor Dabar’Yah, Spiegelkerk Bussum

Gospelkoor Dabar’Yah, Regenboogkerk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Verdriet en dankbaarheid
De koorleden vormen een hechte groep die al jaren lief en leed met elkaar delen. Elkaar niet meer wekelijks te kunnen zien en spreken en samen liederen in te studeren, zal voor iedereen moeilijk zijn. Maar wellicht liggen er nieuwe uitdagingen te wachten.

We danken de kerken die ons de gelegenheid gaven te zingen in hun erediensten, de Regenboogkerk voor een fijne repetitieruimte, de voorgangers voor hun prettige samenwerking en allen die ons een warm hart toe droegen. Het was een hele mooie tijd.

Ies Nijman, namens Gospelkoor Dabar’Yah

Wil je het koor nog een keer beluisteren? Klik hier.