Concerten

De kerkzaal van de Regenboogkerk met haar frisse en moderne uitstraling en prettige akoestiek wordt voor meer activiteiten gebruikt dan alleen erediensten. Sinds 2014 vinden er ook concerten plaats, meestal op de zondagmiddag, onder de noemer Regenboogconcerten. Hierbij wordt gestreefd naar een afwisselend aanbod van muziek, uitgevoerd door (semi-) professionele of amateurmusici.

Programma 2020 – 2021

Door de coronacrisis is de programmering voor het komende seizoen onzeker. Zodra we weer voluit gebruik kunnen maken van onze kerkzaal kunt u weer komen genieten van enkele prachtige concerten.

9-2-2020  Kinderconcert ‘The Snowman’

Zondagmiddag 9 februari was de grote zaal van de Regenboogkerk weer even het domein van instrumentalisten en kinderen. Vertoond werd de film The Snowman, begeleidt door het orkest van Toonkunst Bussum onder leiding van Yiorgo Moutsiaras. Het verhaal werd verteld door Louise Römer en hoewel zangeresje Emerald Rouse verkouden was zong ze toch stoer het liedje van de vliegende sneeuwman en het jongetje: ‘Walking in the air’.

Niet alleen de kinderen zaten geboeid te luisteren tot het eind, maar ook de volwassenen. Aan de reactie in de zaal te horen was het publiek ook onder de indruk van de instrumenten, die voor het concert begon, aan ze voorgesteld werden. Na het concert splitste het orkest zich op en konden kinderen de verschillende instrumenten van dichtbij bekijken en ook zelf uitproberen, wat gretig aftrek vond, met name de slaginstrumenten! Met dank aan de instrumentalisten, waaronder ook leden van de Gooische muziekschool, die daarbij behulpzaam waren.

 

15-12-2019  Kerst Sing-in

Bezoekers van de Regenboogkerk konden zondagmiddag 15 december genieten van een gevarieerd muzikaal programma: lekker meezingen met kerstliederen en Carols en luisteren naar Gospelkoor Dabar’Yah dat onder leiding van Ies Nijman een aantal minder bekende kerstliederen ten gehore bracht. Daarnaast werkten enkele instrumentalisten mee.

 

 

Regenboogconcert 17-11-2019: PUUR

De bezoekers die op zondagmiddag 17 november de Regenboogkerk bezochten, hebben kunnen genieten van mooie liturgische koorzang. Vocaal ensemble PUUR gaf onder leiding van Paul Snoek die ook de vleugel bespeelde, een concert: prachtige koorklanken en mooie liederen die bijzonder goed pasten bij deze tijd in aanloop naar de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Werken van onder anderen Duruflé, Elgar, Stopford, maar ook van Paul Snoek zelf passeerden de revue. Heel mooi klonk Psalm 23 van Rutter, met begeleiding van vleugel en klarinet.

PUUR bracht telkens een tweetal werken met dezelfde tekst of inhoud, maar van verschillende componisten, ten gehore, waardoor het een interessant programma werd.
Na de pauze kreeg het publiek de gelegenheid om afwisselend of samen met het koor te zingen. Ook nu weer prachtige liederen en teksten ( Oomen en Löwenthal, Oosterhuis). Het werd een hele fijne middag, die afgesloten werd met het samen zingen van het Lied van de opstanding (De steppe zal bloeien, Lied 608).