Onze predikanten

Predikanten van de Regenboogkerk zijn Heleen Weimar en Oane Reitsma.
Wij stellen hen aan u voor.

Heleen Weimar

Bijbellezen, het liefst samen met anderen, is de passie van Heleen Weimar (1959). Daarnaast is kerkmuziek voor haar een bron van inspiratie en probeert zij in haar werk op allerlei manieren een verbinding te leggen tussen geloof en muziek.

Voordat ze in de Regenboogkerk kwam werken, was Heleen jarenlang geestelijk verzorger in psychogeriatrische verpleeghuizen. Werken met dementerenden heeft nog steeds haar hart.

Heleen is getrouwd met Nico Opstelten. Ze hebben vijf dochters en twee kleinzoons.

Oane Reitsma

Pastoraat is wat Oane Reitsma (1979) in zijn predikantschap drijft: samen oplopen op het levenspad en perspectief proberen te vinden om het aan te kunnen als levensvragen zich aandienen. Ook eredienst heeft zijn speciale aandacht: het als gemeente vieren van leven onder Gods hoede; evenals het beleidsmatige aspect van kerkzijn: samen nadenken over hoe je kerk in deze tijd wilt zijn en dat proberen vorm te geven.

Naast zijn predikantschap werkt hij als beleidsmedewerker Spiritualiteit en Eredienst bij de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland. Eerder was Oane predikant in Koggenland, Medemblik en Enschede. Hij promoveerde op een onderzoek naar religieuze muziek in een seculiere tijd. 

Oane is getrouwd met Hyun-Ah Kim. 

Wenst u contact met hen, voor uzelf of iemand anders, schroom dan niet om het contactformulier in te vullen. De predikanten zijn er graag voor u.