Peter van Wesel meldt dat de Vastenactie van de jongeren van de PgH afgelopen weekend €3.073 heeft opgeleverd. Een mooi bedrag waarmee kinderen kunnen worden gesteund die thuis hun verjaardag niet kunnen vieren. Maar liefst 219 donaties kwamen binnen. “Namens de jongeren, hartelijk dank voor alle donaties”, voegt Peter eraan toe.

Volgens de jongerenwerker van de PgH was het vastenweekend voor de jongeren ‘op sommige momenten best wel zwaar’. Peter: “Vooral naarmate de zaterdagochtend vorderde voelde je je wat suf worden. Maar ook een paar uur voor het einde was het pittig, omdat je dan weet dat het er bijna opzit. Toen ik om 17.59 uur begon met bidden voor het eten, zag je iedereen in sprintstand met hun ogen dicht wachten op het moment dat ik Amen ging zeggen. Bij het Amen stormden ze op het eten af! Dat was grappig om te zien”.

Radio
Van het Hilversumse vastenweekend werd op Radio5 verslag gedaan in het programma Zin in morgen. Je kunt het terugluisteren via deze link. Het item is te horen vanaf 1:38.